5.6.07

delikatess: pimedas helendavad põhjapõdrad

Elver loeb minut.ee vahendatud lugu, et Koola poolsaarel on maailma suurim tuumajäätmeladu. Vene allveelaevade kytuse jäägid. paneb tähele minu meelest kyll ebaolulisi asju.

uudis ise paneb selle peale mõtlema kyll, kui tihti ja kui palju meil põhjatuult on. Tšernobõli jama läks meilt tuulega yle, aga Rootsi ja Norra keskosas sai põhjapõdrakasvatajatel hulk karja ikka hukka, kui sinna maha settis. osa karjamaid olla siiani radioaktiivsed.

vaadatagu ka “Stalkerit”. vene film, Tarkovski tegi Jägala jõe ääres; seal jõe kyljes oli kah mingi saaste, vaht vee peal, milles tegijad sees käisid, pärast osa meeskonda, sh Tarkovski ise surivad liiga noorelt mingite kummaliste tõbede kätte ära, räägitakse. “Stalkeri” viimane kaader näitab muide Tšernobõli jaama, mis pärast õhku lendas. ja loetagu Strugatskite “Väljasõit rohelusse”.

niipalju siis vandenõuteooriaid.

aga et
1) seal on maailma suurim tuumajäätmehoidla;
2) roostetab;
3) Vene sõjaväelased (laevastik) ise olla juba mures,
siis paneb mõtlema kyll. tahaks kontrollida igayht neist. Venemaa sõjatehnika ja muu infrastruktuuri lagunemise taustal kõlavad need igati loogiliselt. tsiviilinimeste elektriga varustamise koha pealt oli vist isegi Tšubais see, kes ytles, et ei tea, kas nad suudavad ikka inimestele edaspidi elektrit pakkuda, kui sektorisse kohe palju raha tuleb.

Venemaal on 20 aastat maad ja loodusvarasid röövitud, investeeritud pole peaaegu millessegi. Abramovitš ostab Siberi naftaraha eest Chelsea jalgpalliklubi, eks? nigu suur Saudi Araabia: tolle kuningriigi yhendaja järeltulijatel võiks kamba peale kokku yks Šveitsi kanton olla, kui nende kinnisvara ja muid valdusi Euroopas kokku lugeda.

ja nyyd Venemaal kõik laguneb, ka kõige ohtlikumad asjad. Putini silma all lendab sõjaväeõppuse ajal rakett kurat teab kuhu, mitte sinna, kuhu pidi. õnneks mere peal. eks näis, mis saab. tõeliselt tuleb karta seda, et kui Vene võimud ringkaitsesse võtavad ega lase võõramaiseid spetse appi. seda on ikka ette tulnud – tuletatagu meelde Kurski lugu, see oli ju tuumaallveelaev.

Kommentaare ei ole: