25.5.05

ornitomytoloogia

niisiis. kirjutan lõputööd. kontoris. kasutuid tähelepanekuid:

1. ma ei mäleta, kes see oli tähtsatest Tartu-Moskva semiootikakoolkonna isakestest, aga ta viitas täiesti võimatult. syydimatult. mõnikord isegi stiilis "Vt mujal, aga ka eespool ja tagapool." sellised viited on sygavmõttelised ja lihtsalt universaalsed. võiks mõnikord tarvitada seda stiili.

2. siin kontooras on neljandal ehk lehetootmiskorrusel isegi rohkem ruumi kui Kelmikylas mullu. seal sai kolmele peatykile toa eraldada (sh köök), ainult yks neljas tykk pidi esikus olema (aga see ei lähe vist sisse kah nyyd). peatykk siinses mõttes tähendab selle kirjutamiseks vajalikku kirjandust raamatute ning koopiate kujul, igasugu muud materjalid ja mustandid (prinditud, prinditud ja soditud, ajalehe korrektuuripoognate tagakylgedele lehekylgede kaupa punase tindiga kirjutatud, eksju). siin on mitu suurt lauda, mis kylgede väljatrykkide ylevaatamiseks mõeldud. igayhele neist võib paigutada terve peatyki visandi. ja kaks tahvlit, kuhu knopkadega paigutada ja ymber paigutada asju, mille järjekord taha. Ingrid Ryytli käsitlused lähevad kööginurka.

3. avastasin, et Corvus Corax on kah mängind seda "Saltarello"-tantsulugu, mis Dead Can Dance'i lugudest minu lemmik on. ja yhtlasi selle kevade lemmikinstrumentaallugu yleyldse ja Teemoni mängu mängijatele tehtud kooljate tantsupeo soundtrack. aga kyllap see on lihtsalt yks keskaegseid hitt-tantse.

4. ornitomorfne lind on lind, kes ei transformeeru millekski muuks. seda erinevalt antropomorfsest linnust, kes on inimkujuline, ja teriomorfsest linnus, kes on loomakujuline. linnu siidisulgsus ei implitseeri imepärasust, vt & vrd Bombycilla garrulus'e olemasoluga.

Kommentaare ei ole: