6.2.07

meie igapäevane turvas

Tikker kirjutas, et Falcki reklaamides olla ilusaid tibisid. töökuulutustes. ma pole näinud. kahju. ainult yhte majori olemisega ja Ameerika koloneli omi meenutavate pagunitega keskealist "olen-väga-rahul"-meest ja yhte blondi poissi, kes yldse mitte liiga ilus pole. kus on õiglus? kus on tibidega Falcki reklaamid?

aga see-eest on mul siin kontori kõrval Tartu HyperRimis paar täiesti kena tytarlast lätlaste firma Grifs AG rivis. veidi metalse pilguga, aga siiski. pealegi selline pilk sobib nende kergelt Leedu õhuväe vormi meenutava ametiriietusega.

neid vorme võiks kirjanduslikult tõlgedada kui peegeldust või pastišši kõrvalmajas elavate Bosnia ja Horvaatia ohvitseride omadest. kuigi turvade pagunid näevad välja allohvitseride omade moodi, Balti Kaitsekolledžis käivad pigem vanemohvitserid.

huvitav, kas Grifsi seersandiõlakuid tuleks lugeda "vahetuse vanem", "objekti ylem" või kuidagi kolmandat moodi? kas kapralile vastab "turvatöötaja" ja reamehele – "puhas pagun, puhas sydametunnistus" – vastab "valvetöötaja"? kust yldse saada turvafirmade eraldusmärkide välimääraja ja auastmete tabel? nad põle ju rahvusvahelise õiguse mõttes võitlejad ehk kombatandid, nii et firmal põle ka kohustust neid avalikustada.

Kommentaare ei ole: