14.2.07

tähtpäev

juhtusin tähistama valentinipäeva automaatrelva AK-4 lahtivõtmise ja kokkupanemisega. puhastamisest pääsesin. alles takkajärgi tuli mõte, et see on äraspidiselt kontseptuaalne.

AK-4, mille nimi tähendab automaatkarabiini, on tegelikult 1951. aasta Heckler & Kochi relv G3. Eesti sai neid Rootsi riigi käest suure hulga tasuta, sest nende yle Läänemere saatmine oli mitu korda odavam kui hävitamine. praegu kasutavad teda Eesti, Läti, Leedu ja rahvasuu järgi veel mõned Aafrika riigid. Läti on kutselist sõjaväge juurutades nad peaaegu välja vahetanud ja meil tarvitatakse Tallinnas kah Iisraeli Galille. AK-4 kirumisel leiavad yhise keele peaaegu kõik kaitsejõududega seotud inimesed. Kevadtormi ajal amatöörfilmi teinud Kuperjanovi ajateenijate taiese yks episood oli AK-4 heide, mis ilmselt viitab relva 4,4kilosele kaalule, mis laetult on 5,3 kilo.

võib-olla on see siiski veidi ylekohtune. Tegu on siiski saksa inseneride saavutusega ja kuigi automaati on keeruline puhastada, laseb ta täpselt. ideaalne sissi relv varitsuse jaoks, öeldakse.

aga ehk ma lähen siiski laupäevase laskmise asemel tantsima. ballile.

1 kommentaar:

Oop ütles ...

Anna siis teada, kui otsustad. Jõuan veel raamatu kaasa võtta.