2.4.08

ei huvita? vale suhtumine!

Martin Kala kirjatykke on alati hea lugeda. viimases neab ta eestlaste huvipuudust ELi vastu, aga saadab ka kõva ja terava kivi meedia kapsaaeda:

Meil on oma kodu, oma Hansapank, oma auto, endalgi probleeme palju, rahamured, eurolauljad, lapsed, lumelörts ja veel sada jama. Milleks lugeda Economisti, kui Postimees, Päevaleht, Ekspress, SL Õhtuleht ja delfi.ee ning Äripäev ja Maaleht teevad oma töö? Pealegi kajastab iga infokandja «Teised meist» rubriikides just seda, mis meile oluline.

jäin mõtlema ja sattusin mõttekäigule, et huvipuudus sigitab lollust, lollus levib epideemiana ja sigitab omakorda vaesust, vihkamist ja vägivalda. masendav. valus kirjatykk ja omal kohal. äkki paneb kellegi mõtlema?

olen kuulnud seisukohta NList lahkumise kohta: jube kahju, et Siber käest ära võeti. olen nõus, kuigi ikka ytlevad mõned, et palju me siis NLi asjade vastu huvi tundsime. aga mind Burjaatia asjad näiteks väga huvitavad. kui ma põleks lasteaiast saati ja ylikooli esimese aasta lõpuni vene keelt õppinud, siis poleks arvatavasti minu kõikides passides kokku kymmetkonda Venemaa viisat ja ma põleks käind Mari- ega Udmurdimaal ega Karjalas ega Vene pool piiri Setumaal. või kui olekski käind, poleks suurt midagi aru saand (nagu see ameeriklane, kes oma blogis kelkis, et on käinud 40 maal yle 5 mandri ning käinud maailma kõige paremas ylikoolis, ja yhtlasi kurtis, et Tartu raamatukogudes on liiga vähe ingliskeelseid raamatuid ja comedy club'i pole linnas yldse.) ikka on huvitav kuulata lugusid Mansimaast ja Portugalist ja Kreekast.

kaks nädalat pole Economisti lugend ja on juba imelik olla. muu hulgas olen maha maganud lubatud 12 tihedat lehekylge USA välispoliitika kui terviku kohta, mida oleks taht lugeda. tuleb võrgust otsida ilmselt. Euronews telekast on selle kõrval ikka lahjavõitu supp. aga no vähemasti Economisti myyakse Talinas ysna mitmes kohas. ostke mõnikord ja lugege läbi. Tartu kohta ei tea, muudesse kohtadesse tuleks ilmselt tellida. kui Economisti ei viitsi, lugege Newsweeku (meil myyakse Euroopa & Lähis-Ida väljaannet). kergem lugemine ja ilusama kujundusega, õhem ka.

2 kommentaari:

Toivo Ellakvere ütles ...

TheE on igav. Veel igavamalt saaks poliitikast kirjutada ainult ... ohjah ... "nagu sirbis"? Mõned pärlid siiski on, siis kui ei kirjutata poliitkast või IMF-ist. Nt Londoni ja Pariisi võrdlus jms.

TheE aastatellimus 1600kr, ÄP 3000kr. Jõhker.

oHpuu ütles ...

nojah, sina eelistad ameerikalikke ja Ameerika väljaandeid, mis mulle jällegi ei meeldi :)