2.12.09

US Army vs Starfleet

West Pointis õppivad USA maaväe kadetid oma paraadvormis, milles nad president Barack Obama kõnet kuulasid, näevad välja nagu Star Treki tegelased tähelaevastikust. kausaalne seos on ilmselt vastupidine, tõsi kyll – ei usu, et USA maavägi disainiks oma vorme ulmesarjade järgi.

1 kommentaar:

Rain Ottis ütles ...

Kausaalne link saab antud juhul tõesti olla vaid teistpidi, sest käesolev vorm (Dress Gray) eksisteeris akadeemias juba enne Roddenberry sarja loomist. Küll aga kopeerib armee ulmefilmidest/raamatutest ideesid kõrgtehnoloogilise sõjapidamise vallas.

Dress Gray on talvine poolpidulik vorm, sellest "pidulikumad" on veel Full Dress (peamiselt paraadvorm; meenutab husaarivormi - kolm rida läikivaid nööpe) ja India Whites (õhuke valge ülikond, mis meenutab mereväe valget vormi).

Tseremoniaalvormid on teatud modifikatsioonidega olnud kasutuses suure osa USMA 207 aasta pikkusest ajaloost.

Kadettide igapäevane vorm meenutab lõikelt tavavormi (sinine särk, hallid püksid) ning kasutusel on ka USA armee laigulised.

PS - Dress Gray on kadettide seas üks ebapopulaarsemaid vorme, kuna kaelus on jäik ning vorm ei kaitse külma eest. Tean omast käest (USMA '03).