9.11.07

kas sa tead, kus sa oled?

mäng, kus saab klõpsida maailmakaardil kõiksugu kohti aja peale. öeldakse kohanimi ja riigi nimi kah, sa võta hiir ja muudkui aga klõpsi. alla 100 kildi täpsus tähendab juba väga head silma ja kätt. lõpuks ytleb su koha-IQ numbri. viimasele, kaheteistkymnendale tasemele ei pääsenud teise korraga ka mitte. esimesel korral jäin kymnendale (skoor 115) ja teisel yheteistkymnendale (skoor 120). rapsida ei maksa, aga lõpus ei ole enam aega mõelda, nii et Mauritius ja Mauritaania lähevad väga kergesti segi, see eksitus aga on yle 10 000 kilomeetri suur.

lisa, mõni nädal hiljem:
sain jagu ehk viimasest, kaheteistkymnendast tasemest läbi (seal on vahe, kas jõuad 12. taseme algusse või lõpetad selle). tunnike või kaks järjest mängimist ainult läkski.
sellega seoses tähelepanekud:

* peamine on täpsus: täpsuse pealt on võimalik saada kuni 5000 punkti koha eest, 200 kilti mööda annab ligikaudu 4500 punkti, 2000 kildiga mööda pannes ei saa enam midagi.

* kiiruse pealt saab kuni 400 punkti juurde, kolm sekundit mökutamist ja täpsemat sihtimist võtab ainult nii umbes 200 punkti vähemaks kiiruselt, aga võib anda 2000 punkti täpsuse pealt juurde.

3 kommentaari:

Tho ütles ...

Üks katse - 8 tase

Taliesin ütles ...

Mina siin natuke proovin jõudu ja avastan, et Aafrika geograafia on mõne erandiga mul täielik null, samuti ka suurte riikide sisegeograafia ja pisiriigid.
Tulemused: 6, 7, 10.

ellom ütles ...

aitäh ohpuu. üks asjalikumaid sõltuvusi mis mul iial on olnud. tundmatud nimed panen huupi aafrikasse, kariibi merre või indoneesiasse. nii et vahel saab nalja aga targemaks saab ka.