4.9.08

ennäe, ELil on sõjaline komitee!

tõsine yllatus, et siuke asi on olemas ja et siukese asja pealik on kindral.

ELi sõjalise komitee esimees tutvub Eesti kaitseväega

Täna, 4. septembril alustas Eestis kahepäevast visiiti Euroopa Liidu Sõjalise Komitee esimees kindral Henri Bentégeat.

ELi Sõjaline Komitee on kõrgeim sõjaline juhtorgan Euroopa Liidus, kuhu kuuluvad liikmesriikide kaitsevägede juhatajad. Sõjalise Komitee ülesandeks on nõustada sõjalistes küsimustes ELi Poliitika- ja Julgeolekukomiteed ning juhtida ELi Sõjalise Staabi tegevust.

Täna kohtub kindral Bentégeat kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsaga, kaitseminister Jaak Aaviksooga ja president Toomas Hendrik Ilvesega ning tutvub Tapa Väljaõppekeskusega ja küberkaitse kompetentsikeskusega. Homme kohtub kindral Bentégeat Riigikogu väliskomisjoni esimehe Sven Mikseriga.

Kindral Henri Bentégeat alustas teenistust 1967. aastal Prantsusmaa relvajõudude merejalaväeüksuses ning on teeninud erinevatel ametikohtadel alates teabeohvitserist kuni Prantsusmaa relvajõudude juhatajani. Euroopa Liidu Sõjalise Komitee esimees on kindral Henri Bentégeat alates 2006. aasta novembrist.

NB toimetused! Kindral Henri Bentégeat ja kindralleitnant Ants Laaneots annavad pressikonverentsi homme, reedel kell 10.50 Välisministeeriumis. Kui on soov osaleda pressikonverentsil, palume sellest teada anda hiljemalt kl 10 reede hommikul aadressile marek.kohv@mil.ee või helistada 717 1183.

Lisainfo: leitnant Andres Sang, 717 1172, 56 4481 759, sang@mil.ee
KAITSEJÕUDUDE PEASTAAP
TEAVITUSOSAKOND
Juhkentali 58, 15007 Tallinn
tel 717 1181, faks 717 1158
e-post: press@mil.ee

(pressiteade 4. septembrist 2008)

Kommentaare ei ole: