19.3.07

meie igapäevane turvas II

turvaseaduse järgi on auastmeid, mille järgi kysisin viimati, kolm tykki. alt yles: valvetöötaja, turvatöötaja ja turvajuht. Grifs AG õlakute järgi ilmselt vastavad neile libareamees (puhas pagun), libakapral (yks pulk, aga see-eest lai) ja libaseersant (kolm pulka). Falckil kyllap tähistab turvajuhti kolmepulkse libaseersandi õlaku asemel kassikuldse metallist kotkakesega Meerika moodi libakoloneli õlak, tundub. juurdlemine jätkub.

oluline osa Falcki jalaväebrigaadist Maavallas tõmbas selga moondamisylikonnad ja teeb nyyd nägu, et nad on hoopis keskid teised, teiste eraldusmärkidega ja puha. Mammuti disaineri Martin Rästa kommenteerivad sõnad selle kohta olid kaunid:

“Ühisteenuste imago räägib mulle lihtsatest inimestest ja nende raskest tööst ja sellest, kuidas seda pisut valusat teemat (väiksed palgad jms) proovitakse veidi lõbusamaks muuta. Tore, et kontrollida ja trahvida saab ka ilma kotkaste, mõõkade ja paguniteta. Aga miskipärast meenub mulle võltsnaeratus ameerika sõbra näol, mis proovib öelda “Kõik on korras, mul läheb hästi”, aga ma ei usu seda.”

(Karin Paulus. Silmakirjalikult pehme Eesti. // Eesti Ekspress: Areen, 04.03.2007, lk B4)