14.12.08

vana, aga vastik dilemma

kui Ansip tõesti uskus, mida on tuleva aasta majanduskasvust kirenud, tuleks ta kuulutada teovõimetuks ja riigi juhtimisest eemaldada.

nii et jääb ainult lootus, et ta valetas. aga sellisel juhul tuleks ta võimult eemaldada valetamise eest. nagu Nixon, kes ei lennanud mitte pealtkuulamise, vaid valetamise eest. VH kysis: kas polnud mingit plaani teda Euroopasse ära saata?

selle postitusega käin taas kord omaenda veendumuse vastu, et mitmeparteisysteemis tuleks julmalt surnuks vaikida oma tegelikud poliitilised vastased. või siis need, keda sa yldse võimul näha ei taha. et tegelikult peaksin ma kysima: kes see A-tähega mees õieti on, kellest te räägite? et mina ei tea sellisest midagi. valitsusjuht? oot, valitsuses on meil ju praegu yks tore Võrumaa Navi kyla mees, naaskelterava meelega lõuapoolik nagu kõik selle kyla mehed, siis endine Tartu Ülikooli rektor ja endine kaitsepolitsei pealik ja siis veel yks Värskast pärit naisterahvas, yks Viljandi põllumees ja yks täitsa ilus muhulane. ylejäänud ei tule lihtsalt meelde, las nad olla.

loodan edaspidi vähem eksida ja kirjutada siin ainult sotsiaaldemokraatidest, Isamaa ja Res Publica Liidust ning rohelistest. nendest on võimalik moodustada mitu ysna sympaatset koalitsiooni-opositsioonikomplekti, igasyhes on inimesi, keda valida julgeks. rohelisi võib kiruda nende organisatsiooni sisemise ebaefektiivsuse pärast, mis jätab mitmeid säravaid mõtteid ja inimesi ripakile, sotsiaaldemokraate kohati liigse vasakpoolsuse pärast (aga muidu kipuvad nad olema täitsa tore konservatiivne erakond) ja IRLi kristlik-demokraatlike juurte pärast, mille võiks yks korralik erakond 21. aastasajal ometigi unustada, nagu näiteks AK ehk õigluse ja arengu erakond Tyrgis on jätmas oma islamiga seotud juuri (või vähemalt oli vahepeal, kui neil veel lootus Euroopa Liitu pääseda oli ja nad veel euroopalikke reforme tegid). usutunnistuse ja poliitika sidumine 21. aastasaja õhtumaal tundub lihtsalt kuidagi labane ja maitsetu.

njah, ja peale selle on IRLis veel mingi kamp kummaliste vaadetega, minevikku kinni jäänud või ajudeta rahvuslasi, kellel ei kipu olema elujõulise rahvusliku ideoloogia arendamiseks piisavalt kujutlusvõimet. a eks loodame nende rahvuslaste peale, kes sellesse nimekirja ei sobi.

ja veel: kas Jüri Pihl on tõesti Tallinna järgmine linnapea?

Kommentaare ei ole: