27.4.07

pataljon Tartust Tallinnasse? kust nad seda võtavad?

veidi nalja kah.

naaberriigi uudisteteenistus annab teada, justnagu oleks Eesti massimeedia levitanud informatsiooni, et yks pataljon Eesti "enesekaitseväge" toodi Tartust Tallinna.

võivad silmas pidada Kaitseliitu (mida muud?), aga sellest vabatahtlikust yhendusest on sealpool Narva jõge ysna kummaline arusaamine. yks maakaitsepataljon oli viimase korra järgi Tartu juhtmaleva juhtida (sh staap), aga selle pataljoni pidid moodustama terve muistse Oandi maakonna ala sõjamehed Emajõe, Võrtsjärve ja Peipsi järve vahelt. yhe ööga neid kokku ei saa. näiteks Kevadtormile pani mullu terve Kaitseliit kokku yhe maakaitsepataljoni välja ja palju rohkem pataljoni kokkuharjutamise õppusi ei tea ma nimetada. pealegi nyyd, kui admiral on erus ja kindral ametis, hakkab Kaitseliit kuulu järgi pisemate yksuste ja pisemate maalappide kaupa maakaitset harjutama.

muud pataljoni Tartus ka ei ole, kinni pandi juba ammu see, kus Tartu poisid teenida said. suurem jagu kunagist pataljoni maad tahetakse kah ära võtta, Raatuse uulitsa ylemises otsas Puiestee uulitsa taga.

kas keegi suudab tuvastada viidatud uudisteteenistuse allika? või midagi sinnapoole? kust nad seda võtavad?

2 kommentaari:

kazo ütles ...

Ma tean seda, kuidas kari mu tuttavaid Tartust tõepoolest kaalutlevad Tallinnasse meelt avaldama minna, ent mitte mingit pataljoni. Isiklikult keelitan neid siiski mitte minema.

Kaspar

Oop ütles ...

Loe Suvorovit. Seda noort, mitte vana. "Ka yks on võitlusväljal sõdur," ytles staabikirjutaja ja maalis raamatusse: "Osaliselt komplekteeritud diviis."