22.7.08

miks on lehes pildi peal nii vähe naisi?

sooloogid kurdavad, et naisi on roosas lehes piltide peal tõesti vähe ja harva. tõsi. paneks kyll ilusaid naisterahvaste pilte lehte, aga põle võtta tavaliselt. see tähendab, et põhjust põle. ei seostuks loo tekstiga. toimetuse peal paneme seda ka ikka tähele ja aeg-ajalt arutame ja kurdame. hallides ylikondades mehed ongi igavad piltide peal ja võtavad lugejate arvu ilmselt alla. kurb.

a mis teha? Kadi Lambotist pole viimasel ajal eriti juttu old. Ruth Laatre saadeti Riiga asumisele. ysna hiljuti tippametisse tõusnud Iivi Saar murrab ennast pildile suht harva, Anne Mere samuti. kolmest naisministrist on vaid Maripuu sellise portfelliga, kus raha liigub. Arco Vara klassikalisel viimse õhtusöömaaja pildi peal põle yhtki naist. praegu pukis olevad ettevõtete juhid on enamasti tulnud TTYst, pole parata. kes on kõige kõrgem või tuntum naissoost pangategelane? Maris Lauri, keda me eilsesse lehte pildiga ei pannud?

a kui on põhjust, paneme või Carmen Kassi pildiga lehte. oleme mitu korda pand viimase aasta jooksul. (Liis Lassi siiski vähem, kui yldse, kuigi tegutsevad yhes ja samas sektoris.)

2 kommentaari:

TE ütles ...

kristiina siimar @hansa , ruta eier @seb, Piret Dubout @emt jne

http://www.seb.ee/index/0105
https://www.hansa.ee/

oHpuu ütles ...

Siimar on tuttav nimi, aga võõras nägu ilmselt minu enda harimatuse tõttu, a võib-olla hoiabki varju (arhiivis on aga teda ysna palju). Ruta Eier on pildi peale ka saand, tema on nyyd SEB tähtanalyytik nagu Sweeedil on Maris Lauri. Piret Dubouti tuleb otsida märksõnaga Piret Mürk, ja pilt on tuttav.