22.6.07

Kaitseliidu transgalaktilised rahuvalvemissioonid

yks räägib:
raskustega olen uskuma hakanud Kaitseliidu meredivisjoni olemasolu. yks saarlasest ärimees, vanemleitnant auastmelt ja Toomas Peek nime poolest, on merekaitseliitlaste pealik. olen isegi tema vormis pilti näind. järgmine uudis on ilmselt õhuväe-Kaitseliidu olemasolu. meil tuleb ju õhuparaad. seal on ilmselt veel rikkamad ärimehed. kaitseliitlane hangib kehtiva põhikirja järgi endale varustuse ise, kyllap ka lennuki.

teine seletab vasta:

vaata, meil tuleb nyyd suuremas koguses kosmosetehinguid. nii et... "Hiiu taikonautide ryhm, joondu!"

esimene kostab:

jah. seal yks ryhm ainult ongi. ja saar on kõrgtehnoloogilist tootmist täis. nojah, Kaitseliit kui neljas väeliik.

teine kinnitab:

just. ATF – all-terrain force. teevad kõike, mis vaja. ja vastavalt vajadusele kas tsivilistid või sõjaväeline yksus. staatus rahvusvahelises õiguses muutub poole sekundiga.

esimene on kõigega nõus:

Põhjala lahingugrupi kiirreageerimisjõudude luureryhm, host nation support ehk NATO vägede toitmine-katmine (kui nad meile tulevad), missioonid Afganistanis-Balkanil, räägitud merevägi ja rannakaitse, kaitsejõudude spordikoondis (tippsportlane kaitseliitlaseks ja kohe rahvusvahelisele militaarspordivõistlusele).
peastaabis on tavaline, et mõeldakse: "näe, NATO tahab jälle mingit asja. pataljonides võimekust pole... ah, võtame Kaitseliidust, seal niikuinii on."

teine mõtleb edasi:

no just. ah et idiraanid ryndavad ja Kultuur ei taha sekkuda? saadame Kaitseliidu!

esimene vahetab alatult teemat:

tegelikult ma yritasin Kaitseliidu meredivisjoni eile lehte panna. noh, Kuu juba on lehes.
õnneks oli M. käinud sealset kinnisvara pildistamas.

teine tunneb huvi:

Kuu peal? tubli tydruk.

esimene kahtleb siiski veidi:
või tegelt ta rääkis mingist oma taevakäijast sõbrast, kes virmalisteloole pildid tegi. äkki need on hoopis tema omad.

***

ahjaa. yks temaatiline pressiteade Kaitseliidu peastaabist. lugege ise:


Täna teatas Euroopa Liidu kosmoseagentuur EUROSPACE, et 2008. aastal toimuva mehitatud Kuu- lennu ettevalmistusse kaasatakse esimese eelistusena vabatahtlikud kandidaadid Eestist. Astronautide väljavalimine on usaldatud Kaitseliidule.
"Me teame, et Eesti Kaitseliit komplekteeris lühikese ajaga kõrgtasemel jalaväerühma Euroliidu Põhjala Lahingugruppi," ütles EUROSPACE projektijuht doktor James Goldfinger. "Sellepärast usaldasimegi meie Kuu-lennu mehitamise eestlastele,"lisas ta.
Euroliidu Kuu- missioon stardib täpselt aasta pärast Prantsuse Guajaana kosmosekeskusest. kolmest astronaudist kaks saavad olema eestlased.
Kosmoseprogrammis osaleda soovijatelt eeldatakse inglise keele oskust vestlustasandil, head füüsilist konditsiooni ja algteadmisi maailmaruumi ehitusest.
Huvilistel registreeruda meiliaadressil kuu@kaitseliit.ee
Viimati muudetud: 01.04. 2007

Kommentaare ei ole: