5.5.08

kuidas moondada prygilat ehk Teeme Ära 2008, teine osa

igal pool arutatakse nyyd, kas on mõtet koristada või mitte, kui juurde lagastatakse. vahepeal olla ELFil olnud koguni poliitika mitte koristada või koristustalguid teha, sest siis on kole vaadata ja rohkem ei lagastata. või siukest teooriat ja kuulujuttu olen kuuld. äkki oli ainult teooria, mitte praktika. sestap oli mul algul kah veidi imelik kuulda, et ELFiga seotud ringkonnad selle Teeme Ära algatasid. aga kui sõbrad midagi sellist ette võtavad, siis on ikka hea kaasa lyya ja aidata.

ise likvideerisime ära suurema jao yhte koledat isetekkelist prygilat yhes teeäärses ja metsaveerses nõos. aitäh Kaitseliidu Valga maleva usinatele ja tõhusatele malevlastele, kes tublisti aitasid.

kõike ei jaksanud, oleks tulnud kohe tee äärest veel kuupmeeter või nii klaasikildudega segamini pinnast ära viia. selle viimase jupi juures andsin alla – kaheksa tundi musta aega ja kuus tundi puhast aega rygatud, ei jaksand enam see päev – ja võtsime korjasime kirevad pakendid ära, mis kaugele paistsid, kuni tee pealt polnud midagi näha. võtsin läbikaevatud osa peale veel vanu lehti vedada, et ka lähedalt esimesel pilgul ei oleks näha ei prygila ega koristamise jälgi. et autoga möödasõitja, kes maastikku hästi ei tunne, ei näeks, et siin oli ebaseaduslik prygila.

Pille kyll arvas, et kui päike peale paistab, siis klaasikillud sätendavad, aga ma arvasin ja lootsin seepeale, et puud varjavad päikesepaiste ehk ära. ehk need mullused lehed kah. yks mätta sisse kasvanud ja arvatavasti sadu meetreid pikk traadikubu jäi kah, sest seda tulnuks juppideks lõigata, aga relakat meil põld.

ära veeti muu hulgas yhe terve katuse jagu eterniiti (ja kui kellelgi on Puka või Rebaste kandis värske rohelise Rannilaga ylelöödud plekk-katus, mis enne oli eterniitne, siis see oli ilmselt tema maja katus), yks surnud lambatall, keda ma haarates kraeks pidasin (oli teine hallitand ja kõdunend riiete seas), ja mingi lambarohu systlaid.

töölaule laulda oli hoopis teine tunne kui muidu. ja päevaveeretamist kah.

3 kommentaari:

Manjana ütles ...

tubli!

muideks, kas sa tead, et vana katkine eterniit on hirmus mürgine asi ja välismaal käideldakse seda ainult spets kaitseülikondade ja maskidega. see tolm põhjustab mingit spets tüüpi vähki.

oHpuu ütles ...

no ma ei teand, et kohe kantserogeen, aga teadsin, et ohtlik. lohutuseks kinnitasin endale, et lapsepõlves olen mängumaadel temaga sama palju kontaktis olnud (kuigi tegelikult vist siiski veidi vähem kui laupäeval).

tolmu jäi temast niikuinii sinna maha, aga kõik suuremad ja isegi väiksemad, vähemasti haaratavad tykid läksid kyll ära.

Oudekki ütles ...

Eterniit ongi ohtlik tükkide ja tolmuna, niisama katuses väga vähe (seni kuni katus ei lagune).