16.3.08

Sinimaniseele plaat raadios P 16.03 kl 20


hiljuti tuli välja Sinimaniseele plaat "Ääletu ägin". regilaulud, nii tytarlaste kui poiste omad, torupillitykid, kandlelood, sekka kaks uuemat rahvalaulu. mõni vanemat tõugu mängulaul kah. väga hea plaat, räägivad igasugused.

kogu seda asja võib kuulata Klassikaraadiost "Folgialbumi" saatest sel pyhapäeval (16.03) kell 20.00. Leanne räägib ja võib-olla saan ma ka sõna sekka. lindistus võiks takkajärgi kuulatav olla siit või kuskilt samast kandist. (ma ei orienteeru Klassikaraadio võrgulehe sygavustes kuigi hästi; kui antud lingi alla ei ilmu, siis võite koordinaatide järgi ise otsida ja kommentaarides viidata.)

plaat on kaua tehtud kaunikene. kavas on olnud viis aastat, võib-olla kauemgi. tõhusam ettevalmistumine ja tootmine ise võttis vist kokku oma kaks aastat, aga kes ikka mäletab.

"Folgialbumit" võite teinegi kord ja muidu kah kuulata. igasugu toredaid asju ja raskestitalutavaid traditsionaale tutvustatakse. baski ja bulgaaria torupillimängijaid näiteks. nämma.

Sinimaniseele vana koduleht on siin, mõndapidi täielikum kui uus. sealt laenasin ka pildid. plaadilt välja jäänud lugusid võiks kuhugi mp3-formaadis yles riputada, olen mõeld, aga põle ise teind ja nii neid ei olegi. YouTube'is põle ka midagi, kuigi videomaterjali on milgi määral Jüri Metssalu initsiatiivi toel yles võetud ja kokkugi lõigatud. noh, tulevikuks projekte jätkub. kui kellelgi peaks tekkima tahtmine sellest toredast kambast ansambli muljet jälle jätta. see pole aga sugugi garanteeritud, pigem käiakse niisama Supilinnas või Karlovas koos vanu arhiivist otsitud või kes-teab-kellelt õpitud rahvalaule laulmas.

a siiski, folgile vist anti paber sisse, et seal võiks pänd ka esineda, kui just korraldajad vale teema tõttu tagasi ei peksa: regilaul mullu juba oli ju, Tormise palvel; tänavu on folgi teema midagi muud.

ylemisel pildil esinduskoosseis hõimupäevade peakontserdil Tarbatu Suurõpilas porikuul 10215,
alumisel välikoosseis Vormsis sealse rahvuspyha jakepäeva paiku heinakuu lõpul 10216

2 kommentaari:

Tho ütles ...

Hee, sa oled teise pildi peal pool neegrit.

Oop ütles ...

Otsi siis juba päriselt yks it-sõbrast S.M.Seele-fänn. Siis saaks nt MySpace'i lehe kah teha. Nihukesi on ysna mitmel Eesti muusikakollektiivil ning päris tore on, vahel ka kasulik.