3.2.08

Mozilla börsile Firefoxi lypsma?

miks peaks meile Firefoxi andnud sihtasutus minema börsile? Mozilla elab sellest pisikesest Google'i otsingukastikesest, mida teist paljud loodetavasti näevad, kui tõstavad pilgu monitori ylemisse paremasse äärde. saavad dollari allatõmbamise eest. lugesin just artiklist, kus yhed räägivad, kuidas nad peaksid börsile minema nagu "do not be evil"-Google ja ostma ära Netscape'i brändi ning Firefoxile kylge keevitama.

mine võta kinni. kolmanda ehk mittetulundussektori ja rahvusvaheliste aktsia- ning rahaturgude suhted on niigi naljakad. George Sorost tuntakse meil eelkõige kui kolmanda sektori metseeni, mujal aga kui osavat turuspekulanti (sealt sai ta raha). Microsofti aktsiate hinna tõusu pealt rikastunud Bill Gates ytles alles hiljuti, et pyhendab oma ylejäänud elu heategevusele.

muidugi, võiks välja mõelda uusi hulle ja pööraseid kombeid. viia Vikipeedia börsile ja jagada aktsiaid tasuta usinatele toimetajatele, vastavalt tööpanusele? suurendaks byrokraatiat ja kõiksugu kuritarvitused on kiired tulema, mis seaks suurema kahtluse alla Vikipeedia usaldusväärsuse.

aga kuidas teisiti võiks revolutsioon jätkuda? sest revolutsioon on kahtlemata juba pihta hakanud.

Kommentaare ei ole: