26.7.07

isegi ahvid teavad, et kompanii on optimaalne

leht kirjutab, et kompaniisuurune yksus on sisemiselt sidus ja sinna kuulujad yksteisele lojaalsed:

Rootsi maksuamet võttis organisatsiooni ümberkujundamisel eeskuju ahvide käitumise uuringust. Amet kujundas selle põhjal tänavu suvest koosseisuüksuste suuruse, väidetavalt on umbes 150 inimest parim töökooslus, kirjutas täna Kauppalehti.
Maksuameti teatel on 150 inimest ka ülempiir, kui palju võib ühes kontoris töötada. See olevat bioloogiliste uuringutega kindlaks tehtud, see on sotsiaalset ühtekuuluvust tundva rühma suurus. Viidatakse nii samas suuruses sõjaväeüksustele, usurühmadele kui küttide-korilaste kooslustele.

1 kommentaar:

ivar ütles ...

Ega sõjaväeüksuste suurused siis lambist paika pole pandud. need on tuhandete aastate jooksul välja kujunenud kõige kriitilisemates olukordades - nt öeldakse, et ülemus suudab otseselt juhtida maksimaalselt 7-8 inimest. sõjaväeline madalaim allüksus, jagu, on täpselt nii suur. Ka süjaväerühma ja kooliklassi ühesugune suurus kipub viitama sellele, et umbes 30 on sobiv arv inimesi järgmise grupi tegemiseks. selle kohta pole küll veel teaduslikku põhjendust kuulnud. Huvitav teema, igaljuhul